Duizel 75 jaar bevrijd!

Het weekend van 9 en 10 november 2019 stond in Duizel in het teken van 75-jarig Bevrijding.

Het gesneuvelde oorlogsvliegtuig bij de Smis was al door menigeen opgevallen en er reden legervoertuigen. De Smis had een metamorfose ondergaan met een prachtige tentoonstelling over de oorlog en de bevrijding en een sfeervolle aankleding van de grote zaal.

Muziekvereniging de Volharding vierde dat Duizel 75 jaar geleden bevrijd is van de Duitse bezetter met twee uitverkochte concerten. Het fanfareorkest en de percussiegroep speelden samen en afzonderlijk bekende en minder bekende muziekstukken over de oorlog en de bevrijding. Het werd een sfeervolle voorstelling!

Radio Oranje praatte ons bij over de ontwikkelingen in ons Vaderland en de Volharding speelde de bijbehorende muziek.

Voor de pauze stond de oorlog in de hoofdrol met o.a. Intrada, Soldaat van Oranje, Moonlight serenade, Antiqua Nova, Hymn to the fallen en het prachtige Schindlers list met de jonge violist Enrique Endendijk uit Steensel.

Na de pauze kreeg het concert een vrolijke noot en vierden we de bevrijding! Overal rood, wit, blauwe vlaggetjes en ballonnen in de zaal en muziek zoals Candyman, Guardian Angel en We’ll meet again. Als afsluiting Vrij zijn van Marco Borsato waarbij oranje ballonnen uit de lucht vielen.

Een staande ovatie en veel lovende woorden waren de beloning van het publiek op de geweldige avond en middag die muziekvereniging de Volharding verzorgd heeft.

 

Categorieën:

Bijgewerkt: