Leerlingenorkest

Helaas hebben wij momenteel zelf geen leerlingenorkest omdat we daarvoor te weinig leerlingen in opleiding hebben. Onze leerlingen sluiten echter, samen met de leerlingen van fanfare Wilhelmina uit Hoogeloon, aan bij het opleidings- en leerlingenorkest van harmonie Sint Willibrordus uit Casteren.

Het opleidingsorkest staat onder leiding van Britt Daniels en is voor leerlingen die een half jaar tot twee jaar muziekles hebben. Het leerlingenorkest staat onder leiding van Christel Verrydt en is voor leerlingen die twee jaar en langer les hebben. Beide orkesten repeteren op donderdagavond van 18.45-19.30 uur in d’n Aord in Casteren.

Op deze manier krijgen onze leerlingen de mogelijkheid om al, kort na het begin van hun muziekopleiding, samen te spelen met andere muzikanten. Veelal in dezelfde leeftijdscategorie en op hetzelfde niveau. Ze beleven er erg veel plezier in. Doordat je met 3 verengingen te maken hebt, zijn er ook regelmatig optredens gepland waar ze naar toe kunnen werken en hun muziekspel kunnen laten horen. Zoals tijdens het Lenteconcert van de gemeente Bladel, een pieporkestendag, een pleinconcert tijdens de kermis van Hoogeloon en een kerstconcert met de leerlingen van de basisschool in Duizel.